login

 

Jag har undervisat i...

Olika former av yoga, ett enkelt och funktionellt "redskap" till att få en djupare kontakt inåt och bättre förstå sig själv och det liv vi längtar efter.

Arbetade innan, mellan åren 1994 - 1998, som projektledare inom kommunen, med fokus på att inspirera och stärka arbetslösa kvinnor. Det var under tiden som utredning kring min anmälan om "arbetsskada" vid polismyndigheten pågick.

Senare, efter olika utbildningar, i början på 2006 startade jag egen verksamhet där yoga, sorgbearbetning samt under 2011 och några år framåt arbetade som studiearrangör för verket En Kurs i Mirakel.   

Jag är uppvuxen i Norra Norrland, närmare bestämt i Kristineberg (läs om "profetian" längst ned på sidan). Boliden (gruvsamhällen i västerbottens inland). I unga år, endast sexton år (1961) flyttade jag ned till Göteborg. I den tiden var det ont om arbetstillfällen i norrland. I Göteborg började jag på Gamlestadens fabriker, men efter en tid valde att utbilda mig vid Philip Holmqvist Institut där jag lärde mig stenografi och maskinskrivning. Fick därefter jobb inom försäkringsbranchen och andra privata företag.

Våren 1965 träffade jag min make och nuvarande Livskamrat. Tillsammans har vi två söner och fyra barnbarn.

Jag var hemarbetande med dagbarn tills att den yngste sonen började skolan. Därefter utbildade mig till läkarsekreterare och arbetade inom landstinget en tid. Senare inom det privata näringslivet med allehanda administrativa arbetsuppgifter.

Jag har ofta tröttnat på anställningar och sökt mig vidare. Har haft lätt för att få nya jobb. 

Den sista 1992, en anställning vid polismyndigheten i Kungsbacka, blev tyvärr kortvarig. Jag hade blivit utvald bland över åttio sökande till tjänsten. Men här hände mig det man inte tror ska hände inom en polismyndighet. Därefter följde en smärtsam period i mitt liv, innan rättsprocessen var över.  

Berättar mer i detalj om den tiden i mitt examensarbete Tid för längtan... under utbildningen till Symbolpedagog 2002/2003. Du finner den lite längre ned på sidan. 

Jag har sedan 2006 driviet mitt egna företag, inom personlig och andlig utveckling. 

 

Utbildning på äldre dar…

 • Diplomerad Yogalärare vid Föreningen Yoga för alla i Göteborg (okt 1999).
  www.yogaforalla.org
 • Diplomerad Symbolpedagog vid Institutet Symbolon i Fjärås (febr 2003).
  Finns ingen hemsida.
 • Internationellt diplomerad LivsYogalärare vid Deva Center i Göteborg/Spanien (våren 2004). www.devanews.com
 • Diplomerad handledare i Sorgbearbetning vid Svenska institutet för Sorgbearbetning i Stockholm (sept 2006 samt mars 2007).
  www.sorg.se
 • Fibroyoga steg I+2 med fördjupning vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm. (våren 2008 +  januari 2009).
 • Balansinspiratör - MIMY/Mindfulness & Medicinsk yoga...
 • Mindfulnesshandledare (MBKT/Mindfulnessbaserad kognitiv terapi - juni 2011 + maj 2018).

     http://naturligt-vis.se

 

Symbolpedagog

Mitt "examensarbete" Tid för Längtan handlar om min tid som anställd vid en polismyndighet. Jag anmälde den till försäkringskassan som "mobbing och kränkande förtal". Under den process som följde blev jag alltmer medveten om samhällets strukturella problem. Om hur den politiska makten korrumperar och om att ingen med samhällsansvar vill lyssna.

Att skriva, blev mitt sätt att påbörja läkningsprocessen.  

 

 

Efteråt...

Efter en längre sjukskrivningsperiod fram till 2001, valde jag att medvetet förlägga min "arbetsträning" till Kulturhuset i Kungsbacka. Tillsammans med kulturchef Margareta Lundberg Rodin och konstintendent Hanna Eklöf skapade vi en ny form av konstupplevelser, där "lunchyoga" med mig före konstvisningen, under en femårsperiod blev ett populärt inslag i Kungsbackas kulturliv. 

I december 2006 lämnade Kulturhuset för att starta eget inom yoga och meditation.


Resan fortsätter... 

Sensommaren 2011 var jag med när Yogaroom startades upp av Mia & Eva. Det blev fina år tillsammans med likasinnade yogaälskande människor. På grund av "pandemin" valde jag januari 2022 att avsluta mina åtaganden. 

Utifrån egna erfarenheter är jag övertygad om värdet av den personliga, andliga utvecklingen. Kanske är den till och med avgörande för att ett demokratiskt samhällssystem ska kunna fungera optimalt. Det handlar om varje människas ANSVAR och det börjar med att ta ansvar för "hindren" inom oss själva. I den processen omvandlas mörker och smärta till Livskraft. Om inte detta sker, är en "genväg" att projicera ut sitt "mörker" på omgivning. Och makt och kontroll blir dess konsekvens. 

 

Demokratur

Många talar idag om vi lever i en demokratur... alltså det är en illusion att vi lever i en demokrati som ska värna våra mänskliga rättigheter.

Demokratur = är ett begrepp där de moderna demokratierna kristiseras för skendemokrati och bristande maktfördelning, där det efterfrågas mer skydd mot majoritetsförtryck.

Det är nödvändigt att börja inse värdet av den Kraft som finns nedlagd i varje människa. Att medvetet påbörja den personliga, andliga resan inåt. Som handlar om modet att tänka självständigt och även "kristiskt".

Jag trodde mig vara en modig och medveten människa, så var det dessvärre inte. För mig blev den så kallade "pandemin" en väckarklocka. Det som ensigt och oemotsagt kablalades ut var i syfte att skrämma oss. Rädslan och stressen blev en konsekvens för många av oss.

Demokratiälskande Människor agerar nu på olika nivåer för att bidra till att skapa balans genom att föra fram det som under lång tid undanhållits oss av våra makthavarna.

Det finns många tecken på att Någonting Nytt är i vardande...

    

Om Kristinebergsgruvan – en gammal profetia.